تزئین کیک کار چندان دشواری نیست. تنها با استفاده از چند ابزار ساده و کمی صبر و بردباری، می توانید کیک تولدی تزئین کنید که توجه همگان را به خود جلب کند و علاوه بر آن خوشمزه نیز باشد. در این مقاله با همراه شوید تا به کمک ترفندهای استادکاران ماهر کیک سازی، مهارت های اولیه ی تزئین کیک را بیاموزیم.
چگونه لایه ی کیک را به صورت یکنواخت و تمیز برش دهیم؟
مرکز بسیاری از لایه های برش داده شده ی کیک همراه با برآمدگی است. برای اینکه لایه های کیک تان را تمیزتر برش دهید و با برآمدگی مواجه نشوید، می توانید دو ترفند زیر را دنبال کنید:
اجازه دهید کیک به صورت کامل خنک شود؛ می توانید کیک را پس از اینکه از فر خارج کردید بلافاصله به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه درون یخچال بگذارید تا به خوبی خنک شود. سپس با استفاده از یک چاقوی بلند دندانه دار به آرامی و با فشار یکسان، کیک را به صورت رفت و برگشت برش بزنید.
بلافاصله پس از اینکه کیک را از فر خارج کردید، یک پارچه ی تمیز و نمدار را مستقیما روی کیک بیندازید و به آرامی با دست خود مرکز برآمدگی ایجاد شده در کیک –که اصطلاحا به آن پف کیک می گویند- را به پایین فشار دهید تا سطح گنبدی شکل ایجاد شده در کیک از بین برود. در زمان فشار دادن کیک، نیازی نیست تمام فشار دست تان را در مرکز کیک متمرکز کنید؛ در عوض بهتر است تمام سطح کیک را به آرامی و بطور یکنواخت فشار دهید.
برای گذاشتن خامه بین لایه های کیک از اسکوپ بستنی استفاده کنید.
گذاشتن میزان خامه ی یکسان بین لایه های کیک هرگز کار ساده ای نیست. کافی است از یک اسکوپ مخصوص بستنی استفاده کنید. مهم نیست که ظرفیت اسکوپ شما چه مقدار است، نکته ی مهم تر این است که میزان خامه ی بین همه ی لایه ها یکسان باشد.
اصول اولیه استفاده از خامه را فرا گیرید.
خامه ی خریداری شده از فروشگاه را درون یک ظرف بریزید و پس از افزودن یک یا دو فنجان شکر به ظرف، آن را با یک همزن دستی به خوبی هم بزنید. با این کار خامه به اندازه ی کافی قوام میگیرد و برای کار با قیف آماده می شود.
برای استحکام بیشتر، در بین لایه های کیک از خامه ی زده شده استفاده کنید.
زمانی که میخواهید سطح بیرونی کیک را با خامه بپوشانید، ابتدا مقداری خامه را با شیر یا خامه کمی رقیق کنید تا تمام حباب های روی سطح کیک پوشیده شود. هدف از این مرحله این است که پس از پوشش نهایی، احیانا تکه ای از کیک تخته ای از سطح خامه بیرون نزند. اهمیت این کار به ویژه در زمان پوشاندن کیک شکلاتی با خامه ی وانیلی افزایش می یابد. در واقع این پوشش نقش رنگ پایه را ایفا می کند که بیش از رنگ اصلی روی چوب مبل زده می شود؛ پس از انجام این مرحله، کیک را دست کم ۳۰ دقیقه درون فریزر قرار دهید (سعی کنید این زمان بیشتر از ۲۴ ساعت نشود، چراکه با در این صورت سطح کیک خشک می شود.)
برای تزئیین نهایی حتما از یک پایه ی گردان استفاده کنید. این کار باعث می شود که شما تسلط بیشتری روی کیک داشته باشید.
برای صاف کردن خامه ی روی کیک حتما از یک پالت استیل و صاف استفاده کنید.
ظاهر یک کیک خامه ای صاف بسیار دوست داشتنی است. برای دست یافتن به سطح مسطح روی کیک، حتما باید از پالت صاف استفاده کنید. به این منظور بلافاصله پس از پوشش نهایی، پالت را درون آب جوش فرو برید و سپس آن را به آرامی روی سطح خامه بکشید. در صورت نیاز، تعداد دفعات فرو بردن پالت در آب جوش را افزایش دهید.
چگونگی ایجاد تزئین نامسطح روی کیک
زمانه که خامه را روی کیک پخش کردید، با استفاده از یک چاقوی مسطح، خامه را آزادانه به اطراف حرکت دهید تا دیزاین مورد نظر شکل گیرد. برای اینکه تمام سطح کیک به خوبی پوشانده شود، مقدار خامه را افزایش دهید.
نقاشی و نوشتن روی سطح خامه
زمانیکه سطح کیک به خوبی صاف و صیقلی شد، کیک را برای چند دقیقه درون یخچال یا فریزر قرار دهید تا قوام خامه افزایش یابد. سپس طرح مورد نظر را ابتدا با یک خلال دندان به آرامی و با دقت روی کیک بکشید. این کار باعث می شود که در زمان رنگ آمیزی، فواصل و خطوط به خوبی شکل بگیرد. در صورتیکه طرح مدنظرتان را اشتباه کشیدید، بدون هیچگونه اضطراب سطح خامه را با پالت داغ پاک کنید.
در صورتیکه در نقاشی روی کیک ضعیف هستید، می توانید طرح مورد نظرتان را پس از پرینت گرفتن روی سطح کیک قرار دهید و با استفاده از خلال دندان خطوط اصلی طرح را بکشید.
تزئین کیک در خانه تا جایی که امکانات اجازه می دهد، باید خلاقانه و سرگرم کننده باشد. می توانید در تزئینات خود از شکلات های بدون شکل، میوه هه و حیوانات شکلاتی، میوه های تازه، گردو، سس های مختلف و غیره استفاده کنید. بطور کلی اگر بخواهیم دو ابزار ضروری تزئین کیک را نام ببریم، باید به پالت استیل و قیف کار با خامه اشاره کنیم.