هیچ چیز بهتر از این نیست که کیک را از ابتدای کار خودمان درست کنیم. زمانی که بحث از این مهارت زیبا به میان می آید، تنها تمرین و تمرین و تمرین است که به همراه تجربه می تواند کلید موفق شما باشد. حتی استادکاران ماهر و با تجربه هم در زمان پخت کیک مرتکب اشتباه می شوند. فرق نمی کند برای اولین بار است که کیک درست می کنید یا برای صدمین بار. مهم این است که تا حد امکان نهایت دقت خود را بکار گیرید و از انجام اشتباهات زیر جلوگیری کنید.
رایج ترین اشتباه در زمان در مورد انتخاب ظرف مناسب پخت کیک صرت می گیرد. یک ظرف مناسب پخت انواع کیک نیست و شما باید پیش از شروع به پختن کیک، در مورد ظرف مناسب آن کیک خوب فکر کرده باشید.
شما در زمان آشپزی می توانید میزان مواد اولیه را با فراغ بال بیشتری انتخاب کنید، اما در مورد کیک اینگونه نیست. در هنگام پخت کیک باید مقدار مواد اولیه را با دقت بیشتری اندازه بگیرید. شما نباید صرفا به اندازه ی پیمانه و قاشق غذاخوری اعتماد کنید. در عوض باید مواد اولیه را به همان مقدار که در دستور پخت کیک تعیین شده است، با دقت فراوان اندازه بگیرید.
هم زدن مواد کیک یکی از مهمترین مراحل ساخت کیک است. شما باید مطمئن شوید که مواد را بخوبی و نه بیش از حد مورد نیاز هم می زنید. هم زدن مناسب می تواند ت بر چسبندگی و یک دست بود مواد و حتی مزه ی کیک نهایی اثیر مستقیمی داشته باشد. مراقب یک دست بود مواد کیک تان باشید و ترفند های هم زدن مواد را مطابق با دستورپخت کیک دنبال کنید.
همانگونه که نباید در پخت مواد کیک عجله کنید، به همان میزان هم نباید مرحله پخت مواد را به تعویق بیندازید. درصورتیکه این اشتباه را مرتکب شوید، مواد قوام خود را از دست می دهد و کیک شما دیگر پف نخواهد کرد.
ممکن است شما فکر کنید که تا می توانید باید مواد سالم به کار ببریئ در زمان خود هم صرفه جویی کنید. اما همیشه هم اینظور نیست. نمی توان انتظار کیک خوب و سالم را داشته باشیم درحالی که ظرف کیک را پیش از ریختن مواد چرب نکرده باشیم. باید توجه داشته باشید که همین چرب کردن و آرد اندود کردن ساده می تواند تاثیر بسزایی در ظاهر کیک نهایی داشته باشد. از طرف دیگر ظرف کیک در صورتی که خوب چرب شده باشد، پس از مصرف براحتی تمیز می شود.
اگر در دستور پخت قیده شده است که آرد را الک کنید، بهتر است بیش از اندازه به دنبال صرفه جویی نباشید و همانگونه که گفته شده است عمل کنید. ممکن است فکر کنید که این کار وقت تلف کردن است، اما اگر بدانید که همین کار ساده می تواند قوام و ور آمدن مواد را تضمین کند.
اگر فراموش کرده اید مواد اولیه ی فریزری را از یخچال خارج کنید، در صورت قید در دستور پخت، فرآیند پخت کیک را تا زمانی که دمای مواد با دمای اتاق یکسان نشود متوقف کنید. استفاده از مواد اولیه بسیار داغ یا بسیار سرد در خمیر کیک می تواند قوام کیک شما را بطور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد.
حباب های ایجاد شده در خمیر کیک می تواند باعث ایجاد حفره و شکاف در کیک نهایی شود. بهتر است پیش از اینکه پخت مواد، ظرف را چند مرتبه روی میز کارتان بزنید تا هرگونه حباب احتمالی از بین برود.
احتمالا شما هم از جمله افرادی هستید که زرده ی تخم مرغ را به صورت دستی از سفیده جدا می کنید. بهتر است این کار دیگر انجام ندهید؛ چراکه می تواند چندش آور، زمان بر و غیربهداشتی باشد. در عوض می توانید این کار را با دستگاه مخصوصی به نام زرده جده کن (که نام انگلیسی آن Pluck می باشد) انجام دهید.
علاوه بر حصول اطمینان از دمای مواد اولیه، شما باید از دمای فری که می خواهید کیک را در آن قرار دهید مطمئن شوید. دما یکی از تاثیرگذارترین پارامترها در فرآیند پخت کیک است. برای آنکه در این مرحله موفق باشید، باید نسبت به ویژگی های فری که می خواهید استفاده کنید نیز آگاهی کامل داشته باشید. دما و شرایط پخت فرهای فن دار از فرهای معمولی کاملا متفاوت است. همچنین بهتر است پیش از قرار شروع به کار دستور پخت را به دقت بخوانید تا از دمای مناسب پخت مواد آگاهی کامل به دست آورید.
درحالی که شما احتمالا از مصرف آرد، کره، و تخم مرغ فاسد در پخت کیک تان خودداری می کنید، هستند کسانی که خمیر کیک شان را که از قضا با همین مواد مانده آماده می کنند. درست است که جوش شیرین و بکینگ پودر تا مدت زیادی سالم می ماند، اما با این حال حتما تاریخ انقضای این مواد را پیش از مصرف بررسی کنید. \nبه یاد داشته باشید که اگر در کابینت آشپزخانه ی خود جوش شیرین تاریخ گذشته دارید، می توانید بجای آنکه آن را به خمیر کیک خود اضافه کنید و سلامتی خود را به خطر اندازید، از این مواد به عنوان شوینده در شستشوی وسایل خانه استفاده کنید.
بازکردن بی مورد درب فر در زمان پخت کیک می تواند مشکل ساز باشد. دمای فر بسیار حساس است و زمانی که گاه و بی گاه درب آن باز شود، این دما به سرعت دچار تغییر می شود. همین امر باعث می شود که کیک شما به درستی پخته نشود و سطح آن نیز به طور یکنواخت پف نکند. زمانی چک کردن خود را شروع کنید که زمان پخت به دقایق پایانی خود نزدیک شده باشد.
تنها استثناء مورد بالا زمانی است که شما می خواهید ظرف کیک را درون فر بچرخانید تا از سوختن آن جلوگیری شود. به طور کلی کیک درون فر را باید در طول فرآیند پخت یک الی دو مرتبه بچرخانید تا از سوختن آن جلوگیری شود. این کار راحتما انجام دهید مگر آنکه کیک تان به خوبی پخته و سطح آن به طور یکنواخت برشته شود.
اینکه پف وسط کیک شما خیلی زود می خوابد می تواند به این دلیل باشد که شما پیش از آنکه کیک به خوبی پخته شود آن را از فر بیرون کشیده اید. بدون شک شما نمی خواهید کیک تان بسوزد. به همین ترتیب نباید قبل از آنکه کیک کامل پخته و برشته شود، آن را از فر بیرون بکشید.
زمانی که کیک شما به طور کامل پخته شد، ممکن است کمی از آن را بخورید و باقی مانده را کنار بگذارید. چگونه این کیک را نگهداری کنید؟ امیدواریم پاسخ شما ظروف در بسته نباشد. چراکه کیک در چنین ظروفی میزان هوا کم و سطح بخار آب بالاتر است و این شرایط باعث می شود کیک درون ظرف خیس و چسبناک شود و طراوت و تازگی خود را از دست بدهد. در عوض می توانید کیک خود را در ظروف مخصوص نگهداری کیک نگهداری کنید تا همیشه تازه و ترد باقی بماند.