سفارش آنلاین کیک تولد و لوازم جشن | کیک‌ آف (کیک فروشی و شیرینی فروشی در اصفهان)
کیک آف

نیم کیلو باش اما کیک باش!

کیک آف
سبد خرید
علاقه مندیها
کیک آف > مقالات > طرز تهیه کیک تولد | کیک آف

نکات و تکنیک های اصلی پخت کیک تولد

خوشمزه کیک تولد
تکنیک های پخت کیک

پخت یک دسر خوشمزه از آنچه که فکر می کنید ساده تر است. تنها کافی است نکات ساده ی زیر را رعایت کنید تا بتوانید یک کیک خوشمزه، نرم و مرطوب درست کنید.

چرب کردن قالب کیک

تکنیک های پخت کیک

اگر خوشمزه ترین کیک را هم بپذید ولی کیک به قالب بپسبد، هیچ فایده ای ندارد. برای اینکه کیک نرمی داشته باشید و بتوانید براحتی آن را از قالب جدا کنید، باید قالب را به خوبی چرب کنید. زمانی که صحبت از روغن و آرد در میان باشد، معنایش آن است که شما باید پیش از ریختن مواد به داخل قالب آن را کامل چرب کنید و کف و اطراف آن را با کاغذ بپوشانید. برای این منظور، کف و دیواره ی قالب را با روغن پوشش دهید، سپس روی روغن آرد بپاشید. اگر کیک شما از نوع شکلاتی است، به جای آرد می توانید از پودر کاکائو استفاده کنید. اگر از قالب های نسوز استفاده می کنید، نیازی نیست که درون آن را با کاغذ بپوشانید. در این نوع قالب های تنها باید سطوح داخلی را چرب کنید و روی آن آرد بپاشید. در مورد کاپ کیک استفاده از کپسول های تزئینی و یا فویل درون قالب ضروری است.

اندازه گیری مواد

تکنیک های پخت کیک

وجه تمایز یک کیک سبک و مرطوب با یک کیک سنگین و سفت در اندازه گیری دقیق مواد است. شما برای این کار نیاز به ۳ نوع ابزار اندازه گیری خواهید داشت: یک فنجان تمیز درجه بندی شده مجهز به یک دهانه ی باریک برای مواد مایع، یک ست فنجان در اندازه های مختلف به عنوان پیمانه ی مواد خشک و در نهایت یک ست قاشق اندازه گیری. بهتر است پیش از آماده کردن مواد اولیه واحد اندازه گیری مورد استفاده در دستورپخت را بشناسید. زیرا در صورتیکه اندازه گیری شما اشتباه باشد، کیک شما خوب در نخواهد آمد.

تکنیک های پخت کیک

هم دما کردن مواد اولیه با دمای محیط

تکنیک های پخت کیک

شرایط دمایی و ثبات و پایداری مواد اولیه می تواند کیفیت کیک را افزایش دهد و یا بافت آن را نابود کند. به عنوان مثال بسیاری از دستورپخت های کیک مستلزم استفاده از کره ی نرم شده هستند. دلیل این امر آن است که زمانیکه کره نرم شده مصرف شود، منعطف تر می شود و در عین حال که ساختار خود را حفظ می کند، می تواند هوای مورد نیاز خمیر کیک را براحتی تامین کند. استفاده از کره ی یخ زده و سفت و یا کره ی گرم و آب شده در خمیر کیک نتیجه ی قابل قبولی نخواهد داشت. راه حل آن است که کره را حدودا ۴۵ دقیقه پیش از مصرف از فریزر خارج کنید. زمانیکه کره به اندازه ای که اثر انگشت تان روی آن بماند نرم شد، می توانید ار آن استفاده کنید. همچنین می توانید کره را در مایکروفر نرم کنید. اما به دلیل اینکه این فرآیند در مایکروفر به سرعت انجام می شود و ممکن است کره به صورت نامتوازن آب شود، استفاده از مایکروفر را به عنوان آخرین راه حل خود در نظر بگیرید. تخم مرغ نیز باید پیش از مصرف با دمای محیط همدما شود. برای این کار می توانید کمی آب بسیار ولرم را درون یک کاسه بریزید و تخم مرغ ها را به مدت ۵ دقیقه درون آن بگذارید تا گرم شوند.

هم زدن کره

تکنیک های پخت کیک

معمولا بر اساس دستور پخت کیک، باید کره و شکر را در مدت زمان معین هم بزنید. ممکن است وسوسه شوید و بخواهید این زمان را با یک هم زن برقی کاهش دهید، اما بهتر است که به موارد ذکر شده در دستور پخت پایبند باشید. چراکه همین مرحله ی هم زدن است که بافت و ساختار کیک را مشخص می کند. یکی از مهمترین مواد اولیه ی کیک هوا می باشد و معمولا هوادهی خمیر کیک کمی زمان بر است. همچنان که مواد را هم می زنید، رنگ خمیر درخشان می شود و شما در همین حین باید افزایش حجم مواد را شاهد باشید.

هم زدن تخم مرغ

تکنیک های پخت کیک

تخم مرغ نیز تا زمانیکه رنگش باز شود و حالت فومی به خود بگیرد باید هم زده شود. رنگ تخم مرغ پس از هم زدن باید درخشان شود و فوم آن در اطراف ظرف همرن مانند ربان قرار گیرد.

اضافه کردن مواد خشک به مخلوط

تکنیک های پخت کیک

بسیار مهم است که در زمان اضافه کردن مواد خشک به ظرف همزن، خمیر را بیش از اندازه هم نزنید (در غیر این صورت کیک شما سفت و متراکم خواهد شد). برای خراب نشدن خمیر بهتر است بجای هم زدن، در حین اضافه کردن مواد خشک، مواد را به صورت صفحه ای از پایین ظرف به سطح خمیر بیاورید و این کار را تا یکدست شدن مخلوط با سرعت ثابت انجام دهید. همچنین می توانید در حین این کار ظرف را بچرخانید تا همه ی مواد اصطلاحا به خوبی به هم دست بدهد.

مرحله ی پخت

تکنیک های پخت کیک

حداقل ۲۰ دقیقه پیش از پخت فر را روشن کنید تا به دمای مطلوب برسد. توجه داشته باشید که هر فر شرایط دمایی مخصوص به خود را دارد. حالت ایده آل پخت کیک این است که قالب کیک را در میان رک چرخان فر قرار دهید و در حین پخت در صورت نیاز قالب را جابجا کنید. بازکردن بی مورد درب فر فرآیند پخت کیک را بر هم می زند و باعث می شود پف کیک از بین برود. بنابراین بهتر است برای چک کردن کیک از پنجره ای که در درب فر تعبیه شده است استفاده کنید. حداقل از ۱۰ دقیقه پیش از اتمام مدت زمان پخت، چک کردن سطح کیک از پنجره ی فر را آغاز کنید. در اکثر موارد زمانی که کیک از دیواره ی قالب جدا شد، کیک به طور کامل پخته است.

خنک کردن کیک

تکنیک های پخت کیک

کیک در صورتیکه روی رک باشد سریع تر خنک می شود و کف آن هرگز خیس نخواهد شد. زمانیکه کیک پخته شد، به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا به طور کامل خنک شود، سپس آن را از قالب بیرون بیاورید.

برش لایه ای در کیک

تکنیک های پخت کیک

برای بریدن کیک به صورت لایه لایه، ابتدا با استفاده از یک چاقوی اره ای دورتادور کیک را به اندازه ی مورد نظر خط بیندازید. سپس چاقو را از محل خط ایجاد شده در طول کیک عبور دهید. در صوتیکه لایه ی کیک به صورت نامتوازن بریده شده، از آن لایه در پایین ترین قسمت کیک تان استفاده کنید.

ذخیره سازی کیک

تکنیک های پخت کیک

می توانید کیک را به صورت خام و در پوشش نایلون به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط نگهداری کنید. فضای یخچال باعث می شود که کیک سریع تر بیات شود. بنابراین اگر می خواهید کیک را به مدت طولانی ذخیره سازی کنید، بهتر است آن را فریز کنید. لایه های کیک را با نایلون بپوشانید و سپس آن را بین فویل بپوشانید تا از یخ زدگی در امان بماند. برای دخیره سازی کیک خامه کشی شده نیز، آن را در دمای اتاق در زیر یک ظرف گنبدی قرار دهید. برای نگهداری کیک بریده شده هم می توانید یک پوشش نایلونی را روی قسمت بریده شده بکشید تا رطوبت خود را از دست ندهد.

نظرات
لطفا منتظر بمانید...