آیا واقعا در پختت یک کیک خوشمزه رازی نهفته است؟
ممکن است شما از آن دست افرادی باشید که دلشان می خواهند در پخت انواع غذاها، کیک ها و دسرها دستی داشته باشند. برخلاف دیگر مواد غذایی، پختن کیک نوعی از آشپزی است که چارچوب مشخصی ندارد و موفقیت در آن نیازمند تمرین و تجربه است. با این حال با رعایت مجموعه ای از نکات می توان در این زمینه به موفقیت موردنظر دست یافت. در همین راستا تعدادی از نکات طلایی و کارآمد پخت کیک را در این مقاله به شما ارائه می کنیم تا بتوانید با دنبال کردن آن ها، کیک مورد نظرتان را آنگونه که می خواهید درست کنید. با ما همراه باشید.
همیشه از دستورپخت های مطمئن استفاده کنید.
اگر می خواهید از کیکی که درست می کنید راضی باشید، همیشه مطابق دستوالعمل کیک عمل کنید. سعی کنید در ابتدای راه پخت کیک از دستورپخت های مطمئن و قابل اتکا استفاده نمایید؛ چراکه بسیاری از دستورپخت ها –بویژه آن ها که در فضای مجازی منتشر می شود- هرگز به مرحله ی عمل نرسیده و تست نشده اند.
حتما از قالبی که در دستور پخت به آن اشاره شده است استفاده و آن را به خوبی چرب کنید.
اگر اندازه و نوع قالب را تغییر دادید، باید زمان پخت و میزان حرارت را نیز متناسب با قالب انتخابی تان تنظیم کنید. بهترین راه جلوگیری از نچسبیدن کیک به قالب نیز استفاده از کاغذ روغنی است. همچنین ترکیب کره ی آب شده یا روغن با اندکی آرد می تواند جایگزین مناسبی برای کاغذ روغنی باشد. توجه به این نکته ضروری است که نباید بیش از قالب را چرب کنید چراکه ممکن است در اثر حرارت اطراف کیک بسوزد. در صورتیکه زمان پخت کیک شما نسبتا بالا است، بهتر است سطح بیرونی قالب را هم با کاغذ مخصوص بپوشانید تا از شدت حرارت و سوختن لبه های کیک جلوگیری شود.
همیشه فر را پیش از شروع کار روشن کنید.
اگر فر شما به اندازه ی کافی داغ نباشد، کیک به خوبی پخته نمیشود و سطح آن نیز به طور نامتوازن پف می کند. فرهای فن دار نیز با اینکه سریع به دمای مورد نظر می رسند، کمی سطح کیک را خشک میکنند. از همین رو برای افزایش طول عمر و نرم ماندن کیک بهتر است از فرهای معمولی بدون فن استفاده کنید.
مواد اولیه را با دقت اندازه گیری کنید.
مطمئن شوید که مواد اولیه را بر اساس آنچه که در دستورپخت بیان شده است با دقت اندازه گیری کنید. نباید مقدار مواد اولیه را به دلخواه خودتان تغییر دهید. مثلا نباید برای پف بیشتر مقدار بکینگ پودر را افزایش دهید. برای اندازه گیری مواد مورد نیاز بهتر است از یک پیمانه ی مشخص استفاده کنید.
از هم دما بودن مواد با دمای محیط مطمئن شوید.
در بسیاری از دستورپخت های کیک بر هم دما بودن مواد اولیه همچون تخم مرغ و محیط پیرامون تاکید شده است. به عنوان مثال اگر کره را مستقیما از فریزر به ظرف مواد اضافه کنید، به خوبی هم زده نخواهد شد. همچنین استفاده از تخم مرغ سرد باعث بریدن خمیر کیک خواهد شد.
هوادهی به مواد کیک را هرگز فراموش نکنید.
سفیده و شکر را تا زمانیکه رنگش باز شود و پف کند به بخوبی هم بزنید. این کار میزان هوای موحود در خمیر را افزایش می دهد و باعث میشود وزن کیک نهایی کمتر شود. سپس آرد را به همراه مواد پودری دیگر الک کرده همراه با هوادهی به ظرف همزن اضافه کنید. در این مرحله بهتر است بجای همزن برقی از یک همزن دستی بزرگ استفاده کنید؛ چراکه بدون شل کردن خمیر از گلوله گلوله شدن آرد در سطوح زیرین خمیر جلوگیری می کند. هرگز خمیر کیک را با سرعت بالا هم نزنید. این کار هوای موجود در بین مواد را از بین می برد و باعث می شود وزن کیک افزایش یابد.
بین آماده شدن خمیر و قرار دادن قالب درون فر وقفه نیندازید.
ماده ای که باعث پف کیک می شود در تماس با هرگونه رطوبت به سرعت عمل می کند. بر این اساس برای حصول اطمینان از پف کیک، قالب کیک را به محض پر شدن درون فر داغ قرار دهید.
قالب را در طبقه ی مناسبی از فر قرار دهید و درب آن را در طول پخت باز نکنید.
بهتر است برای اینکه کیک به خوبی و بطور متوازن پخته شود قالب را طبقات میانی فر قرار دهید. درب فر را تا پایان مدت زمان پخت هرگز باز نکنید. اگر درب را باز کنید هوای خنک به داخل فضای فر نفوذ میکند و باعث می شود که پف کیک اصطلاحا بخوابد. به همین منوال، زمانیکه که می خواهید قالب را به داخل فر انتقال دهید، زمان را تلف نکنید و سریعا این کار را انجام دهید.
مدت زمان پخت کیک را رعایت کنید.
درصورتیکه قالب مناسبی را انتخاب کرده و فر مناسبی نیز در دسترس داشته باشید، بدون شک مدت زمانی که در دستورپخت کیک قید شده است، درست و آزمایش شده خواهد بود. ا شرایط هر فر متفاوت از فر دیگر است، از این رو همواره روند پخت کیک را پیش از پایان مدت زمان پخت به دقت زیر نظر بگیرید تا از سوختن احتمالی سطح کیک جلوگیری شود. کیکی که به طور کامل پخته شده باشد، باید در برابر فشاری که بر اطراف یا سطح آن با انگشت وارد می شود عکس العمل یکسانی داشته باشد. این عکس العمل بازگشت سطح کیک به حالت معمول خود خواهد بود. همچنین سیخ یا چاقویی که از کیک پخته شده خارج می شود باید تمیز و بدون چسبندگی باشد. در صورتیکه کیک شما به طور کامل نپخته است اما سطح آن طلایی و قابل قبول است، می توانید روی قالب را با کاغذ روغنی مناسب بپوشانید تا از سوختن در امان باشد و بار دیگر آن را درون فر بگذارید.
کیک پس از پخته شدن باید خنک شود.
به طور معمول شرایط و نحوه ی خنک کردن کیک در همه ی دستور پخت ها قید می شود. در هر صورت به عنوان یک قانون کلی باید بگوییم که بهتر است کیک را به مدت چند دقیقه در فضای باز قرار دهید و سپس آن را به مکانی خنک تر انتقال دهید تا از عرق کردن و خیس شدن سطح کیک جلوگیری شود.