لایه ای نازک از فوندانت زمینه ی مناسب برای انواع تزئینات روی کیک را فراهم می آورد و می تواند از کیک در مقابل نفوذ هوا محافظت کند و تا چند روز آن را حتی در هوای گرم تازه نگاه دارد؛ درست مثل روز اولش. معمولا فوندانت برای تزئین کیک ازدواج مورد استفاده قرار می گیرد، اما نه الزاما. قوام و مزه ی شیرین این ماده باعث شده است که برای تزئین کیک مراسم ها و جشن های مختلف نیز به کار برده شود.
راهنمای تزئین کیک فوندانتی
زمانیکه میخواهید در مورد مقدار مورد نیاز فوندانت تصمیم می گیرید، از اینکه مقداری از آن در پایان کار اضافه باشد واهمه ای نداشته باشید؛ چراکه اگر فوندانت اضافی را به خوبی با نایلون بپوشانید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند، می توانید از آن در دفعات بعدی تزئین کیک استفاده کنید. در هرصورت به منظور افزایش سرعت و دقت کار می توانید از راهنمای زیر استفاده کنید.
نکات تزئین حرفه ای کیک با فوندانت
فوندانت در زمان استفاده باید دمای محیط هم دما باشد.
برای اینکه ظاهر نهایی کیک تان عاری از هرگونه عیب و نقص باشد، از تمیز بودن میز کار، وردنه ی مخصوص فوندانت و همچنین دست هایتان اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، اگر موی بلندی دارید آن را در پشت سرتان ببندید، ناخن های بلندتان را با دقت تمیز کنید، از پوشیدن لباس های پرزدار خودداری کنید و در نهایت هرگونه جواهر را از دست هایتان در آورید.
فوندانت اضافی را به خوبی با نایلون بپوشانید تا از نفوذ هوا به بافت آن و در نتیجه خشک شدنش جلوگیری شود. فوندانت نایلون شده را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. توجه داشته باشید که فوندانت را هرگز نباید فریز کنید.
پیش از کشیدن فوندانت رو کیک، بهتر است سطح کیک را تماما با لایه ی نازکی از خامه بپوشانید. این کار باعث می شود تا فوندانت به خوبی روی کیک بچسبد.
به محض اینکه فوندانت را روی میز کار با ضخامت مورد نظر پهن کردید، آن را به روی کیک انتقال دهید. به طور کلی زمان بین چهن کردن فوندانت و کشیدن آن روی کیک نباید از ۵ دقیقه فراتر رود. کیک پوشش داده شده در دمای اتاق تا چند روز دوام خواهد آورد. با این حال در صورتیکه مواد میانی کیک نیاز به فریز شدن داشته باشد و به مدت طولانی کیک درون فریزر قرار داده شود، سطح فوندانت مرطوب خواهد شد و کیفیت اولیه را نخواهد داشت.
در صورتیکه که کیک شما از نوع طبقاتی است، توصیه می شود که ابتدا هر طبقه را به صورت مجزا با فوندانت بپوشانید و سپس آن ها را در زمان سرو روی هم سوار کنید.
بهتر است بریدگی ها و نا همواری های احتمالی فوندانت در پایین کیک را با نوار فوندانتی بپوشانید. برای این کار مقدار کمی فوندانت را پهن کنید، سپس از درون فوندانت پهن شده نوار باریکی به طول معادل با محیط کیک ببرید. نوار را دور تا دور کیک قرار دهید و به آرامی با انگشت خود آن را به داخل فشار دهید.